Antykoncepcja - forum antykoncepcyjne

Dyskusje o antykoncpecji

Nie jesteś zalogowany.

#1 23/09/2008 11:40:21

Stoyokrotka
Gość

krwawienie podczas stosunku

Moja dziewczyna bierze pigułki już 3 miesiąc.I mamy mały problem ,ponieważ kiedy się kochamy do pewnego momentu jest ok. ale po jakimś czasie(po krótkiej przerwie) wejście do pochwy szybko staje się suche, i każde następne zbliżenie ją boli, zakładam ,że to przez tabsy ,ale nie wiem co zrobić.Dodam, że wcześniej nie było takiego problemu, pojawił się on nie dawno.Doradżcie jeżeli możecie co na to poradzić.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam. 

#2 23/09/2008 11:40:21

Camilla
Gość

Re: krwawienie podczas stosunku

w czasie przyjmowania tabletek jest mozliwośc iz moze wystapic suchosc w pochwie...Ja maialm na początku takze taki problem...Osobiscie z facetem rozwiazywalismy go w ten sposób, iz byłam przez niego długo pieszczona...badz robil mi w trakcie dnia przyjemnosci erotyczne...takie zwiine, chwilowe...ładował mnie poprostu;) chyba wiesz o co chodzi...Było tez tak, ze podczas wprowadzania członka uzywalismy duzej ilosci sliny, w między czasie uprawiania seksu takze...pomagało.Polecam takze lubrykanty...dają  duza  dużą przyjemność przy takich problemach...ale nie tylko przy problemach...

powodzenia 

#3 23/09/2008 11:40:21

makanaki
Gość

Cytat:                    .badz robil mi w trakcie dnia przyjemnosci erotyczne...takie zwiine, chwilowe...ładował mnie poprostu;) chyba wiesz o co chodzi..        Ja nie czaję... 

#4 23/09/2008 11:40:21

Camilla
Gość

hehe...chodzilo mo o male pieszczotki...pocalunki w czulych miejscach...nie o bezposresni kontakt palca z pochwą...najwyzej z okolicami narządów rodnych kobietki...Ale co najwazniejsze...dłuzsze pieszczoty dziewczyny...wiecej sliny...lubrykanty...to pomoże...Z zcasem stosowania tabletek takie suchosci pochwy moga ustapic.... 

#5 23/09/2008 11:40:21

magda
Gość

no niestety tabletki tak dzialaja ze zmieniaja konsystencje sluzu, by utrudnic plemnikom dotarcie do celu. moja rada-dluga i bardzo namietna gra wstepna. oboje na tym zyskacie:) 

#6 23/09/2008 11:40:21

Judyta-Brzeg
Gość

Na pewno długa gra wstępna, ale aby uniknąć obtarcia może Twoja dziewczyna powinna sobie kupic taki żel intymny nawilżający dla kobiet? Już kiedyś wspominałam o tym na forum . Sama miałam taki problem jak wy, mama mi doradziła ten zel, nazywa się Feminum i kosztuje ok 17zł, jest bardzo dobry, przed stosunkiem trochę go posmaruje i będzie super nawilżona:) POWODZENIA 

#7 23/09/2008 11:40:21

magda
Gość

judyta, ty rozmawiasz z mama na takie tematy? podziwiam cie:) moja ciagle zyje w strefie domyslow:) 

#8 23/09/2008 11:40:21

Judyta-Brzeg
Gość

Moja mama od początku wiedziała kiedy zaczęłam współżyć ze swoim facetem. Rozmowa była o zabezpieczeniach, poradziła mi co zrobić żeby nie wpaść:) Potem poradziła mi ten żel, bo kiedyś sie skarżyłam, że mi się czasem narządy obcierają,a musze przyznać, że często od jazdy rowerem czy nawet gdy używam podpaski z siateczka mam obtarte narządy, więc mama pośpieszyła mi z pomocą. Niedawno zaczęłam brać tabletki, ale mamie o tym nie móiłam, jakoś głupio mi o tym z nią gadać. Wie, że się zabezpieczam i jest spokojna, ale nie musi wiedzieć jakie metody stosuję:) takie tematy między mną a moją mamą nas już nawet nie krępują:) 

#9 23/09/2008 11:40:21

magda
Gość

no u mnie to nawet nie jest tak, ze mnie to krepuje czy cos. bo rozmawialam z mama o roznych zabezpieczeniach i o tym pierwszym razie, tzn jaki powinien byc, etc. ale ona powiedziala, ze nie chce zebym jej sie spowiadala czy cos. tylko myslala za siebie. zreszta ja nie wyobrazam sobie, zeby jej o tym mowic dlatego, ze kazdy musi miec swoje tajemnice. to tak jakby ona mi mowila, co robi z moim tata. az ciarki mnie przechodza;) 

#10 23/09/2008 11:40:21

Judyta-Brzeg
Gość

hehe ja też nie chcę wiedziec co moja mama robi z tatą:) Ja oczywiście nie mówię jej o wszystkim, ale czasem gdy mam jakieś wątpliwości to lubię iść do niej po radę, zawsze mogę na nią liczyć i to dla mnie jest ważne. 

#11 23/09/2008 11:40:21

magda
Gość

w tych sprawach nigdy nie potrzebowalam od nikogo rady:) chyba jestem takim typem, ze do wszystkiego lubie dojsc sama, sama przezyc i sie sparzyc:) 

#12 23/09/2008 11:40:21

Elivia
Gość

a są jakieś tańsze te żele/tabletki na suchość pochwy? 

#13 23/09/2008 11:40:21

margot
Gość

Tak dużo sliny:D 

#14 23/09/2008 11:40:21

Olga_Cytrynka
Gość

ja tylko moge polecic zel K-Y bo Femina dla mnie osobiscie za bardzo sie klei smile 

#15 23/09/2008 11:40:21

surmasia
Gość

też mogę polecić feminum...albo gra wstępna dłllluuuuuga z np masażykiem...oliwką i takie tam.... 

#16 23/09/2008 11:40:21

adabellqa
Gość

Elivia napisał/a:                    a są jakieś tańsze te żele/tabletki na suchość pochwy?       

oczywiscie ze sa tansze za ok 8 zl mozesz dostac w aptece intimel.osobiscie go uzwwam do aplikowania tamponow.ja mam zas inny problem podobnej natury.nie mam problemu z suchoscia pochwy ale mimo to gdy kochamy sie bez prezerwatywy(poniewaz biore tabletki) to moje narzady sie obcieraja i po stosunku szypia i wydziela sie z nich nieco krwi...??wiecie cos o tym problemie??moze macie jakies rady?? 

#17 23/09/2008 11:40:21

Myszka
Gość

Po pierwsze powiedz o tym ginekologowi, on powinien udzielić Ci bardziej szczegółowej informacji. Może być to jakaś infekcja, ale oczywiście nie musi. A może po prostu warto stosować żel??? Spróbuj, może przy nim nie bedziesz miała takich otarć. Ja ostatnio plamiłam po stosunku, jak tylko mogłam to poszłam do gina. Bardzo się wystraszyłam, bo jakiś czas temu miałam usuwaną nadżerkę i myślałam, że coś się "naruszyło". Jak się okazało wszystko było oki, a pani doktor poleciła dłuższą grę wstępną i troszkę mniej "hardkoru"smilesmilesmile 

#18 23/09/2008 11:40:21

surmasia
Gość

hmm...tez jestem za wizytą u gina... bo a nóż coś... trzeba sprawdzić....

a poza tym wydaje mi się, że żel taki siaki czy owaki...który dobrze nawilża i daje hmmm...cudowny poślizg...może byc także inspirujący...takie fajne zabawy z nakładaniem...mniam.... 

#19 23/09/2008 11:40:21

Jagoda_8
Gość

hej a czy ktos bierze kapsułki  olej z wiesiołka.

Artkul znalazlm na interii:

"http://kobieta.interia.pl/seks/antykoncepcja/news/pigulka-i-milosc,751119,,2" http://kobieta.interia.pl...ilosc,751119,,2

Żeby zapobiegać negatywnym skutkom brania pigułki:

• jedz węglowodany złożone: ryż, kasze, jogurt, suszone owoce, mĂźsli, makaron, a ogranicz cukier (żeby nie utyć i utrzymać stały poziom insuliny w organizmie);

•  bierz kapsułki z olejem z wiesiołka (przeciwdziała suchości podczas stosunku) ;

• łykaj witaminy B-kompleks, C i kwas foliowy (pigułka zwiększa zapotrzebowanie na te witaminy)[/i] 

#20 23/09/2008 11:40:21

lamba
Gość

Jest sposób , oczywiscie uczucie suchości pochwy znalazłam o suchości pochwy i pigułkach na  "http://www.astroglide.pl/415/index.html" http://www.astroglide.pl/415/index.html  . zmowiłam próbki. Wyprobowałam -  suuuuper i juz kupiłam. Polecam. 

#21 02/12/2008 14:35:41

kati79
New member

lamba napisał:

Jest sposób , oczywiscie uczucie suchości pochwy znalazłam o suchości pochwy i pigułkach na  "http://www.astroglide.pl/415/index.html" http://www.astroglide.pl/415/index.html  . zmowiłam próbki. Wyprobowałam -  suuuuper i juz kupiłam. Polecam.

Zamówiłam próbki  i to prawda jest super nigdy wczesniej nie było mi tak dobrze wink))) polecam www.astroglide.pl piszą tam też o powodach suchości pochwy a antykoncepcja.

Stopka forum