Antykoncepcja - forum antykoncepcyjne

Dyskusje o antykoncpecji

Nie jesteś zalogowany.

#1 23/09/2008 11:40:21

MAGDA99
Gość

wymioty a przyjmowanie tabletek

Miałam kilkanaście dni temu wymioty, od razu po, przyjełam następną tabletkę. Dzisiaj kończy mi się opakowanie o jeden dzień wcześniej. Tak więc wychodzi na to że mój cykl trwał 20 dnia nie 21. Trzy dni temu kochałam się ze swoim chłopakiem. Czy nie przyjęcie 21 tabletki zostanie potraktowane prze mój organizm jako jej zapomnianie i czy jestem w pełni zabezpieczona??? I czy powinnam zacząć następne opakowanie bez siedmiodniowej przerwy? 

#2 23/09/2008 11:40:21

mrau
Gość

Re: wymioty a przyjmowanie tabletek

zrob normalnie 7 dniowa przerwe po ktorej zacznij nastepne opakowanie, poprostu skrocilas sobie cykl o jeden dzien, jestes zabezpieczona...wink 

#3 23/09/2008 11:40:21

leming
Gość

mam bardzo podobny problem...u mnie wymioty nastapiły zaraz po tym jak wziełam tabletke tyle ze nie wziełam nastepnej tylko tak jakby pominełam,wziełam nastepnął tak jak poinnam ją wziaść,nie wczesniej.We wtorek kończe brać tabletki i nie wiem czy mam nie robić przerwy,czy mam brać normalnie czy moze tak jak sie robi na poczatku brania- od pierwszego dnia okresu?magda miała cykl krótszy ale ciągły a ja pominełam jedna w srodku.Jak wyglada teraz moje zabezpieczenie i czy ta sytuacja bedzie miała jeszcze jakiś wpływ na następne opakowanie?? 

#4 23/09/2008 11:40:21

ewe
Gość

Ja bym na Twoim miejscu nie robiła przerwy między opakowaniami. Tabletki zawsze trzeba przyjmować w sposób ciągły, a nie tak, że omijasz jedną w srodku. Można conajwyzej tak jak magda99 ominąć ostatnią, byle by brać codziennie wczesniej. 

#5 23/09/2008 11:40:21

stokrota
Gość

wszystko zależy od tego w którym tygodniu pominęłaś tabletkę..

!!!!!!!  "http://www.ginekologia.med.pl/forum/viewtopic.php?t=2241" zajrzyj tu, a wszystkiego się dowiesz  !!!!!!! 

Stopka forum