Antykoncepcja - forum antykoncepcyjne

Dyskusje o antykoncpecji

Nie jesteś zalogowany.

#1 23/09/2008 11:40:21

Malita
Gość

jeszcze pytanie o węgiel- RATUNKU!!!!

dziewczyny, a jak jest z węglem? obniża czy nie? bo własnie przeczytałam, że jakoś może wpływać, jako że niedawno brałam, to czy mam zaczynać się bać? =P

[   Dodano : Nie Mar 18, 2007 7:24 pm  ]

szczerze powiedziawszy to właśnie bardzo się przestraszyłam, bo brałam ostatnio węgiel, zupełnie nieświadoma, że może mieć wpływ na tabletki, do końca nie pamiętam, ale brałam go  na dzień albo dwa przed tym jak kochałam się z chłopakiem, a moze i nawet tego samego dna, ale jedną tabletke tylko

i teraz panikuję sad 

#2 23/09/2008 11:40:21

karolcia82
Gość

Re: jeszcze pytanie o węgiel- RATUNKU!!!!

Węgiel, a także wszystko co przeczyszcza! 

#3 23/09/2008 11:40:21

Lucyna 06
Gość

dziewczyny jestem 100% pewna, że węgiel nie mam wpływu na działanie tabletek antykoncepcyjnych!!!! Węgiel stosowany jest wówczas gdy dana osoba na biegunki i ma na celu je zahamować!!!!, przy tym zwiększa wchłanianie zwrotne wody w jelicie grubym!!!!!!! 

#4 23/09/2008 11:40:21

karolcia82
Gość

No niestety Lucynko nie masz racji! Wystarczy trochę poszukać na ten temat! 

#5 23/09/2008 11:40:21

linka656
Gość

Lucynko - chcę przypomnieć, że jeśli ktoś zatruje się jakąś substancją chemiczną czy też alkoholem itd. robi mu się płukanie zołądka właśnie roztworem węgla - on neutralizuje działanie innych związków w organizmie.

Jasne, że mi też się wydaje, że jedna tabletka węgla albo dwie nie są w stanie zakłucić pracy tabletek ale ja kiedyś miałam zalecenie od lekarza trzy razy dziennie po cztery tabletki więc pewnie coś tam się mogło dziać - na szczęście wtedy jeszcze nie brałam tabletek więc nie musiałam się o to martwić.

Ale co to za problem poprostu robimy różnicę 4 godzin między jednym lekiem a drugim i jest ok:-)) 

#6 23/09/2008 11:40:21

Malita
Gość

dziewczyny! ale jeśli ja wzięłam 2 tabletki? jedną jeszcze w czasie 7dniowej przerwy, a drugą jakies 2-3 h przed wzięciem 1 tabletki z opakowania tabletek anty. dodam ze to bylo 5 albo 6 opakowanie juz.

czy niepotrzebnie sie matrwie?? 

#7 23/09/2008 11:40:21

Myszka
Gość

Malita napisał/a:                    dziewczyny! ale jeśli ja wzięłam 2 tabletki? jedną jeszcze w czasie 7dniowej przerwy, a drugą jakies 2-3 h przed wzięciem 1 tabletki z opakowania tabletek anty. dodam ze to bylo 5 albo 6 opakowanie juz.

czy niepotrzebnie sie matrwie??       

No w takim wypadku martwisz się niepotrzebnie. Skoro miało to miejsce w czasie 7-dniowej przerwy, to jak węgiel mógł obniżyć skuteczność, skoro  nie brałaś tabletek?! 

#8 23/09/2008 11:40:21

Malita
Gość

no tą która wziełam w czasie 7dniowej przerwy sie nie martwie, ale potem w tym samym dniu co pierwszą z opakowania tabletek anty wziełam tez jedną tbletke węgla, jakos 3h przed 

#9 23/09/2008 11:40:21

karolcia82
Gość

Ale to jeszcze przerwa. Bo przecież węgiel wzięłaś przed tabletką a nie po. Spokojnie, wszysko jest tak jak powinno być. 

#10 23/09/2008 11:40:21

Karolina
Gość

poza tym jedna tabletka wegla nie zaszkodzi..

(tymbardziej, ze nie byla przyjeta razem z tabaletka anty..) 

#11 23/09/2008 11:40:21

npjs
Gość

ale wy tu glupoty wypisujecie...wystarczy przeczytac ulotke wegla leczniczego. Jest wyraznie napisane, ze  Inne leki nalezy stosowac co najmniej 2 godziny przed lub po przyjeciu wegla leczniczego   

#12 23/09/2008 11:40:21

karolcia82
Gość

npjs napisał/a:                    ale wy tu glupoty wypisujecie...wystarczy przeczytac ulotke wegla leczniczego. Jest wyraznie napisane, ze  Inne leki nalezy stosowac co najmniej 2 godziny przed lub po przyjeciu wegla leczniczego        

No to cieszymy się, że tak mądra osoba jak Ty nas oświeci. 

#13 23/09/2008 11:40:21

linka656
Gość

Taak, a ty odgrzebujesz temat sprzed półtora roku.......wiesz, że istnieje coś takiego jak aktualizacja ulotki, zapewniam cię, że w momencie zakładania tego postu nie było takiej informacji w ulotce węgla. 

Stopka forum